Omlet szpinakowy z awokado

Omlet szpinakowy z awokado

Dobrze rano zjeść pożywny omlet. Szczególnie wtedy, kiedy jest się już po bieganiu, a przed pracą. Najlepszy omlet to oczywiście taki ze szpinakiem, bo szpinak jest najlepszy 🙂 Cóż więc robimy?

omlet

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojony ząbek czosnku i dużą garść szpinaku. Gdy szpinak zblanszuje się, wykładamy go wraz z czosnkiem do miseczki. Na patelnię ponownie kładziemy masło i wylewamy trzy wcześniej rozbite jajka (oczywiście ekologiczne, a nie żadne klatkowe) z dodatkiem odrobimy mleka, solą i pieprzem. Po dwóch, trzech minutach wrzucamy na już lekko ścięte jajka nasz szpinak, a po kolejnej minucie połowę pokrojonego w kostkę awokado i kilka kostek sera feta. Na koniec doprawiamy pokrojonym szczypiorkiem i jeszcze trochę pieprzem.

Smacznego 🙂

Komentarze

komentarze

Comments are closed.