Wieczór filmowy z cieciorką dla biegaczy

Wieczór filmowy z cieciorką dla biegaczy

Sobotni wieczór. Czas na film lub pozostając w trybie sportowym – na maraton serialowy 🙂 Przy filmie zaś aż korci, żeby coś podjadać. Zwykli ludzie jedzą czipsy albo paluszki, a ludzie biegający wybierają coś bardziej zdrowego. My dziś objadamy się zapiekaną cieciorką paprykową.

Jak ją zrobić?

Namocz cieciorkę. Ile? Tyle ile chcesz. Możesz też skorzystać z wersji puszkowej. Próbowaliśmy i jest dobrze. Namoczoną cieciorkę wysusz w ręcznikach papierowych. Do miski nalej kilka łyżek dobrego oleju/dobrej oliwy i dosyp przyprawy, którymi chcesz nadać smak cieciorce. Lubimy smaki pikantne, więc u nas będzie do ostra papryka z odrobiną chilli. I teraz wsyp cieciorkę do miski i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Cieciorkę wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika na około 10 minut.

I z taką cieciorką będziemy dziś oglądali „Opowieść podręcznej” 🙂

Komentarze

komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *